Du må ha visum for å komme inn i Kina. Det kan du ordne via den kinesiske ambassade i Oslo, gjennom en visumservice eller du kan få hjelp av oss til å ordne de nødvendige papirene. Det er ikke mulig å få midlertidig visum når du kommer til Kina, det må være i orden på forhånd. For noen lands borgere er det mulig å få et 72-timers visum til noen av de største byene, men Norge er ikkeinkludert i denne ordningen.

Passet ditt må være gyldig minst 6 måneder etter innreisetidspunktet. Når du skal søke om visum bør du regne god tid, og det er en rekke ulike visum-typer. Mest aktuelle for våre kunder er L-visum som gjelder turist-reiser og M-visum som gjelder forretningsreise.

For alle visa gjelder at du må levere inn gyldig pass med minst 6 måneders varighet fra du ankommer Kina, en søknad om visum med passfoto, Søker du turistvisum må du dokumentere reiseplan med flybooking, hotellreservasjon, eventuelt et invitasjonsbrev som tilfredstiller en rekke formalkrav.

For business-visum må du dokumentere forretningsvirksomheten gjennom dokumentasjon fra en forretningspartner i Kina eller en messe-invitasjon eller eventuelt en invitasjon fra forretningsforbindelse som forteller hvem, formål med tur, beregnet ankomst og avreisedatoer, forhold mellom visumsøker og den som inviterer, finansiering av turen etc. I tillegg reiseruter, billettdokumentasjon, overnattingsdokumentasjon etc.

Visum er normalt en grei affære. Men detaljene må være i orden, og dokumentasjonskravene er absolutte. Så regn alltid god tid, for sikkerhets skyld.